Tuesday, November 17, 2009

USPJESI PREDHODNIH SEZONA EX-POZICIJE:


***Predstava EX-POZICIJA igrala je 04. 12. 2010. na međunarodnom festivalu INTERFERENCES U rumunjskom gradu Cluj-Napoca u Transilvaniji.


**Predstava EX-POZICIJA (process_city 02) je bila predstavljena na
  International Festival “Chemnitz – Schonste Blume Des Ostens!"
28 - 29 svibnja, 2010, Zieschestrasse 28, Chemnitz,Njemačka

USPJESI SEZONE 2009.
Bacači Sjenki su zaključili svoja međunarodna gostovanja u 2009. na novoosnovanom međunarodnom/regionalnom kazališnom festivalu Desiré Central Station 2009 - West koji se održavao od 22.–29. studenog 2009. u Subotici (Srbija) pod umjetničkim vodstvom znanog kazališnog stvaraoca Andrasa Urbana i u produkciji kazališta »Kosztolányi Dezső«, jednog od najplodnijih centara inovativnih izvedbenih umjetnosti u Srbiji, ali i regiji.

Predstava EX-POZICIJA se, ovaj puta, naselila u fascinantnu secesijsku palaču Moderne galerije Likovni susret u Parku Ferenca Rajhla.

** Gostovanje Bacača sjenki u Splitu.
-Izvođenje predstave EX-POZICIJA u MKC Split (Dom mladih)
Savska bb, 10. i 11.10. 2009. od 12 do 17

-Uvodno predavanje Borisa Bakala: Bacači Sjenki i hipertekstualizacija grada MKC Split (Dom mladih) Savska bb, Split utorak 6.10. 2009. u 13h


** Na 15. međunarodnom kazališnom festivalu PUF u Puli predstavi Expozicija međunarodni žiri u sastavu Bojana Ćustić Juraga (urednica kulture dnevnih novina Glas Istre), Wong Chun Tat (kazališni stvaralac iz Hong Konga) te Branko Dimitrijević (književnik i dramaturg iz Beograda) dodjelio je nagradu OBLAK, glavnu nagradu festivala za: "scensko promišljanje koja svojom cjelovitošću i zaokruženošću ostaje središnjim i prestižnim ukrasom kazališnog neba PUF-a".



05. Dragi kolege i draga publiko najavljujemo nekoliko igranja i gostovanja u Hrvatskoj u 2009.:


Gostovanja izvan Hrvatske (Makedonija, UK, Litva) su još uvijek predmet razgovora, pregovaranja, nagovaranja i dokapitalizacije. Ako želite o tome više saznati ili želite pomoći - pišite nam!



Hvala svima koji su nas posjetili u Zagrebu 26. lipnja te 27. lipnja u okviru međunarodne konferencije Performance Studies International (PSI#15).

Novina ovih novih izvođenja ima nekoliko: to su, prije svega, TRI NOVE PRIČE UNUTAR EX-POZICIJE, u izvodjenju poznatih glumica, koreografkinja i performerica Antonije Stanišić, Petre Zanki i Alle Valle (Španjolska/ V. Britanija), a uskoro nam se vraća i Ena Schulz iz USA tako da nova-stara Ex-pozicija broji sada ukupno 9 priča-putovanja.

Promjena prostora (nekad prostor ex-tvornice emajla Gorica, sada prostor jedne od najstarijih škola u Zagrebu: "Dr. Ivan Merz") dala je zagrebačkim izvedbama novu svježinu, a predstava ovom dijelu grada nove sadržaje. Hvala svim radnicima škole a posebice gospodinu Zvonku Piljaku, ravnatelju, koji nam je u svemu potrebnom za uspješno igranje predstave, izašao u susret.

Već se priča o gostovanjima Ex-pozicije u Dubrovniku, Rijeci i Varaždinu u 2010. godini.